Департамент екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації

Вівторок, 25 червня 2019
      Шановні відвідувачі!

Раді вітати Вас на сторінках нашого сайту і висловлюємо щиру вдячність за інтерес до діяльності Управління. Впевнені, що наш сайт допоможе Вам отримати корисну інформацію.
Ми працюємо для Вас! 

ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ

Екологічний календар



Кажани – нічні охоронці лісу

Кажани — одна з найуразливіших груп ссавців. Протягом декількох останніх десятиріч відмічено значне скорочення чисельності їх популяцій як в Європі, так у всьому світі. Серед причин, що обумовили цю ситуацію, головними є:

1) зменшення кількості придатних сховищ;

2) деградація біотопів;

3) використання пестицидів.

Все це, разом з невиправдано негативним ставленням населення до кажанів та низькими темпами розмноження цих тварин, призвело до того, що чисельність популяцій рукокрилих в Європі скоротилася в 10–100 разів. В деяких країнах (у тому числі в Україні) відмічено не тільки скорочення загальної чисельності рукокрилих, але й їх видового складу.

Фауна України нараховує 28 видів кажанів. Усі види кажанів, що мешкають в Україні, занесені до національної Червоної Книги; а також знаходяться під охороною трьох міжнародних договорів, підписаних Україною (Угода EUROBATS, Бернська та Боннська конвенції).

Детальніше про цю групу тварин – за посиланням.

 

Переглядів: 63
 
You are here: